kLik j kalO kamu ske..:))

Friday, 17 June 2011

segmen simple :kalaulah......


segmen yg aku join kali ni segmen "kalaulah".....
erm..fikir nampulohnam saat jap
haaa..dah dtg dh idea aku...
kalaulah........aku ade kuasa ajaib kan kan kan
aku nk jd cm doraemon,tak pun pling kurang jd otomen~lalalalalalalalala
ape yg aku nk buat ek kalau aku ade kuasa cm diorang?

yg first skali mestilah aku nk bwk mak aku pi jenjalan mana jer dia nk pergi
xpayah guna duit,guna jer mesin rentas masa ala-ala doraemon tu kan..
nk mention kt abah dlu : "abah,along nk bwk ma jer,,so abah duk umah diam2 jage adik "
hahaha..abah jgn jeles tau..tamo la nangis2 cmtu..tak encem la abah along ni..hikhik
nanti along beli buah tgn tuk abah tau..jnji diam2 suda duk umah yer abah ku syg..ngehngehngeh
(wlaupn bnyi semacam kejam tp tak pe..ibu diutamakan)

yg kedua lak agak brutal sikit..
haha..yg ni aku nk bg pengajaran dkt jiran2 aku di sekeliling umah ni
aku nk sumpah diorang ala-ala harry potter...kuikuikui

nah..aku sumpah diorang jd sesumpah..hahahahhaha
adei minaci,tak de la smpai jd sesumpah..aku kn ank dare cun
nanti hilang la keayuan aku..kehkehkeh
haktuih...gurau jer tu..
aku nk sumpah mlut diorang tak ley berkata2 nampulohnam jam sampai diorang berjanji tamo mengumpat lg
so,pg2 lepas ni xde la berbulu jer mate ngn telinga aku nengok diorang bermesyuarat tepi umah aku
nasib baik mak aku tak suka join diorang..
"mak encit semua,,sy bkn la sekejam-kejam makhluk nk sumpah2 kamu semua
tp..diharapkn lepas ni xde la sesi mengumpat tu yer .."
yang tak leh blah ade sorang mak cik kepoci ni suka sgt dtg umah aku
kalau dtg tu ade niat baik xpe la jgk..tp yg mengecewakan betul dtg umah aku duk canang cite sana sini
kalah wrtawan karam singh tau...kalau cite yg dicanang tu betul 100% xpe la jgk..
ye dok?ni 20% jer kesahihan cite ni....
yg jd mangsa mak aku jgk yg terpaksa tadah telinga dgr dia cite tu..
hangin btul aku..ade skali tu duit dia hilang
ade la dlm beratus2 hengget cmtu..dia siap ley dtg umah aku tuduh mak aku curi duit dia
cian kt mak aku..mak cik,,mak sy xbuat cmtu..mak sy x pi pn umah mak cik,
nape mak cik gatal mulut sgt tuduh2 mak saya?mak cik ade bukti ke?
bila ditanya,dia ckp bomoh yg dia jumpa ckp mak aku ambil..
last2 dpt tau yg kwn ank dia yg curi duit tu.
hah..tuduh lg..aku xkn maafkn kau mak cik.!
kalau la aku ade kuasa,nk jer aku kwl minda dia tu dtg melutut kt mak aku mntk maaf balik ats tuduhan tu
hati mak aku terluka ! ade ko tahu wahai mak cik??

bnyk nyer aku mengarut..hikhik
smpai teremosional lak kan?
huhu..sori ler kalau aku melalut pnjang sgt..
salam jumaat semua..
happy blogging semua 


5 comments:

NasZ said...

kesian kat mak awak..teruk betul makcik tu. isk2..takpe, mak saya pun ada cakap, tak dapat balasan kat dunia, nnt dapat la balasan dia kat akhirat..

thanx sudi join..Jom terjah dan komen entry geng2 yang join segmen ni gak..

LIST SEGMEN SIMPLE : KALAULAH ...

Abang Stalker said...

kne hntr makcik tu p skola pondok supaya dia bljr agama dgn lbh mendalam.jgn bykkn mengumpat,dosa berkarung2 mati ssh nti.

Surayah said...

besa lah mulut org mmg tak boleh nak d henti kan ssh kan?

http://mssurayah16.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-kalaulah.html

tikin said...

abg stalker :

hurm..btul3...kne hntr dia pi sane..biar dia berubah..=..="

Pemuda Harapan said...

banyak2 la besaba..huhu..